Barbarské čipsy lenního pána

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Divoká kuchařka, Vydáno dne: 13. 05. 2024

Tento recept vymyslel Mamut (lenní pán) po našem prvním workshopu na Barbarské osadě a na druhém workshopu jsme ho natočili. Surovinou pro čipsy je kořen lopuchu většího Arctium lappa nebo lopuchu plstnatého Arctium tomentosum.



kořen z listové růžice lopuchu většího (lopúch väčší) Arctium lappa nebo lopuchu plstnatého (lopúch plstnatý) Arctium tomentosum
směs koření podle chuti, sůl
olej na smažení
Kořen lopuchu oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmažíme a krátce před koncem smažení posypeme kořením. Kořeny sbíráme pouze z listových růžic, jakmile má jedinec lodyhu, kořen začíná dřevnatět a už se na jídlo nehodí.

Pokud se vám takovéto recepty zamlouvají, můžete přijít na workshop třídenní na podzim.