Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 03. 03. 2019

Pojďme obnovit tradici a udělat si velikonoční nádivku z jarních rostlin jako naše babičky a prababičky. Věnujme letos Zelený čtvrtek sbírání a přípravě nádivky.



Prozkoumáme jedlé rostliny na trávnících a výsadbách v brněnském sídlišti a okolí, povíme si, jak je poznáme a jak se z nich vaří. Nasbíráme si suroviny na velikonoční nádivku a povíme si, které druhy do směsi Devatero sil tradičně patří. Zmíníme i léčivé účinky sbíraných rostlin a jako obvykle dostanou účastníci několik receptů. Pokud bude zájem, můžeme se podrobněji věnovat i cizokrajným tradicím - jarní směsi divokých rostlin sansai, tedy japonské horské zelenině a italským tradičním ingrediencím, směsem preboggion, erbudzu, misticanza. Vycházka bude trvat 2-2,5 hodiny a protože nejsem EET, je nutná platba na účet předem.

18.dubna. 2019 v 16.00 hodin
cena 400.- Kč, skupina čtyř lidí 1200.- Kč, každý další člen skupiny +300.- Kč, hodné děti zdarma, zlobivé děti s krotitelem také zdarma.
přihlášky na mailu ivana()paukertova.cz