Aprílová miniochutnávka jídel v Brně

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Ochutnávky, Vydáno dne: 19. 04. 2015

Dva dny jsem vyvářela na Jedlou divočinu a nesmělo se užírat, takže se doma se mnou nebavila už ani noha od stolu. Udělala jsem proto ještě jedno kolo některých jídel z divokých rostlin, takže zbylo i na malou hospodskou ochutnávku.



Ochutnávka proběhla v příjemné atmosféře a ani personál nás z hospody nevyhazoval kvůli konzumaci přinesených jídel. Jeden ochutnávač na mě zkoušel desetiny bodů a dva přelejzání stupnice, ale byla jsem tvrdá a neoblomná, protože metodika je metodika. Do tabulky jsem to sice napsala, ale průměry jsou počítané řádně. Jak vidíte, tak všechno všem chutnalo. Tláča byla podle trochu jiného receptu než na Jedlé divočině, s ptačincem a denivkou. Obě varianty receptu tady.

České jméno druhu Latinské jméno druhu Ochutnávaná část J R P M poznámky M průměr
denivka plavá Hemerocallis fulva

ohitashi nokanzou

Recept

5 5 5 4,8 nechutná ochucení 5
ptačinec žabinec+denivka+česnek medvědí+violka vonná Urtica dioica, Allium ursinum, Viola odorata

vaječná tlačenka s česnekem medvědím a květy fialky

Recept

5 5 5 4,5 málo slané 5
dub letní Quercus robur

žaludové cookies

Recept

5 5 5,5 5,5   5
tužebník jilmový Filiendula ulmaria

panna cotta

Recept

5 5 3,5 4   4,5

divoká vaječná tlačenka