Silvestrovská žaludová miniochutnávka a silvestrovský minirecept

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Ochutnávky, Vydáno dne: 17. 01. 2015

Co jsem dělala na silvestra? Vybalila jsem na ně ochutnávku. A oni mě vymysleli další recept.



Silvestrovské soutěže se zúčastnili hosté, žaludy naložené v octu podle receptu Robina Harforda a žaludové sušenky podle receptu Hanka Shawa (ty, které se mi roztekly). Připomínky byly zejména ke hřebíčku, nicméně padl návrh na smíchání naložených žaludů s kostičky sýra, což bylo i přes pokročilou roční a alkokonzumační dobu neprodleně realizováno. Sýr jsem nakrájela takový ten pseudoementál pocházející z českých obchodů, množství i velikosti stejné co žaludů. Další návrhy byly přidat kostičky uzeného, červené kapie a napadly mě i olivy (až vyzkouším, podám hlášení).

Moje osobní připomínka k žaludům v octě se týká doby  - připravené na sklonku roku 2013 byly vloni touto dobou naprosto vynikající. Po ročním uležení mi připadá, že jakoby zmoučnatěly, takže bude lépe je sníst krátce po naložení. Neesteticky rozpláclé žaludové sušenky chutnaly. Známkování jako obvykle, 5 nejlepší, 1 chutná nejméně.

Výrobek A Poznámka A B Poznámka B C Poznámka C D Poznámka D E Poznámka E
žaludy v octu 2 chutná, ale moc hřebíčku 3 dát míň hřebíčku 3 dát míň hřebíčku 1 je to tvrdé a moc kyselé 5 možná dobré na kocovinu
žaludy v octu se sýrem 2   5 mnohem lepší 4   1 specifická chuť 5 ještě přidat maso
žaludové sušenky     4           5  

Chcete se mnou vařit a ochutnávat? Spolu se školou Aromaterapie a bylinky pořádáme letos (2023) jarní celodenní workshop se sběrem, vařením a ochutnávkou. Chcete něco jiného? Terénní kurzy, dálkové kurzy, ochutávky? Podívejte se na přehled všech mých kurzů 2023.

Stylově silvestrovsky rozostřený pohled na novou mňamku (to se ožral foťák, já jsem v tom nevinně)

naložené žaludy v octu se sýrem