Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 09. 10. 2024  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  

Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Kurzy a akce * Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2023
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 08. 02. 2023 (1236 přečtení)

Chcete poznat neznámé chutě a naučit se nové jedlé druhy? Každý třetí druh je jedlý, a ano, včetně těch pěstovaných pro okrasu. Pojďme spolu prozkoumat zapomenuté bohatství našich předků, roste všude okolo nás. V kurzu se naučíte jak, co a kdy vařit z divokých rostlin, kde je najdete a jak je poznáte. Jsem botanik a budu vám dělat průvodce.

15 lekcí, 7,5 měsíců, přes 160 druhů, přes 300 receptů. Vhodné pro začátečníky i pokročilé.



Kurz začíná 15. března 2023 a je dálkový. Budete pracovat samostatně, každých čtrnáct dní dostanete ode mě mailem lekci v pdf s textem, obrázky a hojnými odkazy na další zdroje a obrázky. Během této doby budete plnit zadané úkoly a učit se poznávat právě rostoucí rostliny. Obsahem lekce bude něco obecné teorie, přehled rostlin co právě rostou, kde je najdete, jak je poznáte a úkoly. Úkoly budou obecné (nastudovat teorii) a konkrétní (něco udělat, napsat, nakreslit), poté bude následovat přehled rostlin a pro inspiraci na vaření několik receptů pro každý z probíraných druhů. Vaření je nepovinné, po celý kurz vás budu nabádat, abyste vařili jen z těch rostlin, které poznáte na 120%.

Součástí kurzu je i kontrola určení, budete mít možnost se mě ptát a posílat fotografie rostlin ke kontrole správnosti určení. O každé lekci napíšete písemnou zprávu, do které doplním odpovědi na vaše otázky, upřesnění, případně další recepty a připomínky a pošlu zpět.
Kurz se hodí pro začátečníky i mírně pokročilé, je vhodný pro zájemce o běžné vaření, v lekcích je řada receptů a postupů i pro zájemce o survival.

Celý kurz: 15. března až 15. listopadu (7,5 měsíců, 15 lekcí), cena 1 800.- Kč

Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou a podepsanou přihlášku s prohlášením. Podmínkou účasti je přístup k internetu, chuť učit se něco nového a zodpovědnost. Velmi žádoucí je fotoaparát (alespoň v mobilu).

Úžasná reference jedné účastnice.

Pokud byste chtěli něco jiného (workshop vaření, dálkový kurz s výživovými hodnotmi, survival kurz) podívejte se na kompletní aktuální nabídku kurzů pro letošní rok.

Malá ukázka toho, co uvařili účastníci kurzu:

 

cuketové řezy s lučinou a popencem
okoun nilský s bramborovým pyré a kokoškou pastuší tobolkou
nevařený kakaový pudink s šeříkem a chia
šeříkový smetanový krém
akátové koblihy s domácí kokosovo-čokoládovou zmrzlinou
česnáčkové ravioli s mangoldem, mrkvovým pyré a ořechy
thajský salát s květy růží
ovocné lasagně s ricottou a jetelovými květy
flan z hulevníku lékařského
kostivalové závitky s parmezámem a rajskou omáčkou
zeleninové rizoto s hlívou ústřičnou a zeleným kmínem
minipavlovy s tužebníkovou a bezovou šlehačkou s jahodami

 


[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasů: 1] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mail Vytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.






Kočka na stromě

Kočka na stromě

Mám kočku na stromě, mňouká a nechce slézt. Co mám dělat? Kdo mi pomůže?

Příběh a odpovědi.


Tento web používá redakční systém phpRS.