Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA) vstoupil v platnost 1. dubna 2015.
Hindbeh je další jednoduché jídlo, které se dá uvařit i v přírodě, bez perfektně vybavené kuchyně. Což jsme dokázali na jarním workshopu na Barbarské osadě.
Hindbeh pochází z arabské části Středozemí. Tento recept je minimální varianta, často se přidává i česnek, pepř a koriandrová nať. Kromě pampelišky jsou tradiční i listy čekanky.
1 kg listů pampelišky „smetánky“ (púpavy) Taraxacum sect. Taraxacum
2 citróny
5 cibulí
sůl
kostky ledu
Pampeliškové listy několik minut (asi 5) oblanšírujeme a zchladíme. Do vody se doporučuje přidat trochu jedlé sody pro zachování barvy (podle mých zkušeností to není nutné). Z listů vymačkáme vodu, nakrájíme je a rozdělíme. Na cibulku osmahnutou dozlatova přidáme listy, osolíme a mícháme, asi 10 minut. Odstavíme a přidáme šťávu z jednoho citrónu (nebo víc). Ozdobíme dohněda osmaženou cibulí, nakrájenou na kroužky a plátky citrónu. Tento recept se vaří i z listů čekanky obecné (čakanka obyčajná) Cichorium intybus. Ve Středozemí se oba druhy pěstují a prodávají jako zelenina. Hindbeh se často podává na Ramadám.