Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí |
|
|
|
|
|
Přehled prací | Ceny | Termíny | Kvalifikace | Pro zadavatele |
Mgr. Ivana Paukertová
Autorizace |
Zpracuji
|
Často kladené otázky |
Průvodce investora procesem posuzování vlivů na životní prostředí - EIA |
Hlavní menu
Vyhledávání
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
|
Novela
Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA) vstoupil v platnost 1. dubna 2015.
Ochutnávka divokých rostlin 34. (Barbarská osada 2.)
Mgr. Ivana Paukertová - Ochutnávky - 14. 05. 2024 (640 přečtení) Ochutnávka z našeho druhého workshopu na Barbarské osadě 20. dubna 2024. Ochutnávali jsme suroviny a na vaření jsem vybrala jednoduché historické a survival recepty, které se dají uvařit s minimem koupených surovin. Na lopuchová povidla dokonce nepotřebujete vůbec nic, jen trochu vody. Workshop byl skvělý, tentokrát jsme dokonce stihli téměř všechno, co bylo plánováno. Lopuchová povidla byla opravdu dokonale survival, zase ale neměla tu vynikající chuť co na prvním workshopu. Absolutním vítězem ochutnávky je hindbeh, kterému všichni dali nejvyšší počet bodů a musím se přiznat, že i mě osobně velmi příjemně překvapil. Pýrové kafe mělo stejně zvláštní chuť jako minule. Dlouho jsem si docela lámala hlavu, čím to je, že jasanový čaj někdy sbírá trojky a hůř, namísto obvyklých pětek. Holky to tajemnství objevily, musí se docela dlouho louhovat, hned po uvaření je slabý. Ovesné kopřivové sušenky jsou podle knihy Prehistoric Cooking od Jacqui Wood. Autorka je experimentální archeoložka a spisovatelka, specializuje se na každodenní prehistorický život v Evropě, a je také zakladatelkou keltské vesnice Cornwall Celtic Village. Lopuchová povidla je ruský recept a hindbeh pochází z arabské části Středomoří, kde se pampeliška pěstuje jako komerční zelenina. Lopuchové čipsy jsou Mamutův vynález. Pěkně jsme se vyblbli, na workshopu jsem točila jak vzteklá a bude několik myslím že dost šťavnatých videí. Publikované jsou čipsy a zítra vyjdou lopuchová povidla. Takže je to zdokumentované a můžete si to užít, stejně jako já a asi i všichni ostatní.
Komentáře k chuti Kopřivové ovesné sušenky: překvapivě dobré * asi dobré i bez cukru * měla jsem nedopečený, jinak by byl o level výš Lopuchová povidla: nakyslé, dalo se * šťavel dal chuť, to stejné uvařený špenát * jako artyčok * dobré, studené o bod horší chuť, druhý den lehce natrpklé Hindbeh: chutí se podobá špenátu, top * mega dobré, 10 bodů * výborné, klíč je ale opražená cibule * musím jít pryč, sežral bych to celý * malinko tužší, ale chuť velmi překvapivě suprová Lopuchové čipsy: dobré, malilinko nakyslé Pýrové kafe: připomíná kávu * má takovou zvláštní příchuť Pampeliškové kafe: připomíná kávu * bylo méně hořké než obvykle Jasanový čaj: zajímavý čaj * delší vaření, ale čaj dobrý * výborný jako obvykle Bršlice: příjemná, jemná chuť Smrkové výhonky: kyselý * kyselé, šťavnaté * kyselé Řeřišnice luční: slabá řeřicha * chutném, šťavnaté, připomíná hrášek * k řeřiše, chuť mletý hrášek * hrášková * dneska to tak nějak nebylo ono, jsem zvyklá že má luxusní chuť Mladé listy lípy: nasládlá, mandlová * jemná chuť, příjemná * nevýrazná chuť, dobrý salát * špatně se polyká Šťavel kyselý: kyselý * kyselý, šťavnatý, výborný * svěže kyselý Syrový kořen lopuchu: kořeninové, jemně nakyslé * malilinko natrpklý ocásek Pokud se vám to zamlouvá, přihlaste se na příští workshop.
Související články:
Celý článek |
Zpět
Hindbeh, jídlo z pampelišky (01.06.2024) Ochutnávka divokých rostlin 31. (workshop Aromaterapie) (22.05.2024) Ochutnávka divokých rostlin 32. (přednáška Praha) (19.05.2024) Ochutnávka divokých rostlin 33. (Barbarská osada 1.) (16.05.2024) Jasanový čaj (16.05.2024) Lopuchová povidla (15.05.2024) Povídání o máku vlčím, napsal ChatGPT (20.02.2023) Jedlé rostliny cestou k volbám (12.02.2023) Ochutnávka divokých rostlin 29. (Ornis Přerov) (17.02.2022) Ochutnávka divokých rostlin 28. (zoo Ostrava) (15.01.2022) Povídání o tulipánech (02.05.2021) Povídání o máku vlčím pro Dášu (01.08.2020) Výživový experiment, pilotní díl (17.12.2019) Ochutnávka divokých rostlin 27. (Festival Aromaterapie a bylinky) (11.09.2019) Dobré ráno aneb 35 jedlých rostlin před studiem ČT v Brně (26.08.2019) Ochutnávka divokých rostlin 26. (Den Země Okras ) (28.04.2019) Ochutnávka divokých rostlin 25. (Ekofilm 2018) (20.04.2019) Ochutnávka divokých rostlin 24. Mensa Hálův mlýn (04.04.2019) Průvodce po jedlé a léčivé květeně Riegrových sadů (10.07.2018) Léčivá a jedlá květena Riegrových sadů (10.07.2018) Ochutnávka léčivých receptů a planých rostlin 23. (Praha, Prádelna café) (25.06.2018) Jedlé a léčivé rostliny na Staré plovárně v Jihlavě (04.06.2018) Čistící smoothie s ptačincem podle Celie (20.02.2018) Ochutnávka planých rostlin 20. (Beskydská smršť) (23.09.2017) Ochutnávka planých rostlin 22. (sraz N) (15.09.2017) Ochutnávka planých rostlin 21. (přednáška Vsetín) (15.09.2017) Ochutnávka planých rostlin 19. (Ekofilm) (11.04.2017) Jedlá a léčivá květena Brnoxu (09.01.2017) BRNOX - o průvodci brněnským Bronxem a také o jeho květeně (09.01.2017) Ochutnávka planých rostlin 18. (sraz N) (27.08.2016) Ochutnávka planých rostlin 11. (sraz rR) (12.07.2016) Ochutnávka planých rostlin 15. (Geomon) (11.07.2016) Ochutnávka planých rostlin 16. (Psraz) (10.07.2016) Jedlé rostliny v Brně - parčík na Žerotínově náměstí (17.06.2016) Ochutnávka planých rostlin 17. (Vegepárty) (28.05.2016) Vesnovka obecná - divoká brokolice (22.04.2016) Ochutnávka planých rostlin 14. (Envi) (20.04.2016) Ochutnávka planých rostlin 13. (přednáška Kopřivnice) (18.04.2016) Ochutnávka planých rostlin 12. (festival Udělej most) (17.04.2016) Ochutnávka planých rostlin 10. (Letní kurz) (23.07.2015) Ochutnávka planých rostlin 9. (Putování za jedlými rostlinami) (04.06.2015) Haluzická ochutnávka (č.2) planých rostlin v grafech (27.04.2015) Ochutnávka planých rostlin 8. (Jarní kurz) (24.04.2015) Aprílová miniochutnávka jídel v Brně (19.04.2015) Ochutnávka planých rostlin 7. (Jedlá divočina) (18.04.2015) Erbuzzu, směs divokých rostlin ze Sardínie (23.02.2015) Silvestrovská žaludová miniochutnávka a silvestrovský minirecept (17.01.2015) Ochutnávka planých rostlin 6. (19.12.2014) Ochutnávka planých rostlin 5. (02.10.2014) Čím nahradit guascas? A co takhle originál? (01.08.2014) Botanická poradna: česnek podivný Allium paradoxum (05.05.2014) Preboggion, italská kulinářská ingredience (01.05.2014) Rostliny japonského svátku Nanakusa-no-sekku (24.04.2014) Sansai aneb japonská horská zelenina u nás (14.04.2014) Ochutnávka planých rostlin 4. (21.12.2013) Ochutnávka planých rostlin 3. (07.10.2012) Tabulka chuti jedlých rostlin (23.02.2010) Denivka plavá (06.02.2010) Srážení mléka za pomoci rostlin - praktický pokus (19.01.2010) Výhodné kombinace (28.11.2009) Rostlinná syřidla (02.07.2009) Ptačinec žabinec jako léčivá rostlina (22.10.2008) Ochutnávka planých rostlin 2. (17.07.2008) Jedlé rostliny 1. květy (09.06.2008) Ochutnávka planých rostlin 1. (29.04.2008) |
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
Nová videa na YouTube
Rostliny ČR seznam rubrik
Nejnovější recepty
Nové články na blogu Rostliny ČR
Kočka na stromě
Mám kočku na stromě, mňouká a nechce slézt. Co mám dělat? Kdo mi pomůže? Příběh a odpovědi. Tento web používá redakční systém phpRS. |