Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA) vstoupil v platnost 1. dubna 2015.
Tento recept vymyslel Mamut (lenní pán) po našem prvním workshopu na Barbarské osadě a na druhém workshopu jsme ho natočili. Surovinou pro čipsy je kořen lopuchu většího Arctium lappa nebo lopuchu plstnatého Arctium tomentosum.
kořen z listové růžice lopuchu většího (lopúch väčší) Arctium lappa nebo lopuchu plstnatého (lopúch plstnatý) Arctium tomentosum
směs koření podle chuti, sůl
olej na smažení
Kořen lopuchu oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmažíme a krátce před koncem smažení posypeme kořením. Kořeny sbíráme pouze z listových růžic, jakmile má jedinec lodyhu, kořen začíná dřevnatět a už se na jídlo nehodí.