Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí


 


 

 

 
 
Přehled prací Ceny Termíny Kvalifikace Pro zadavatele

 

Mgr. Ivana Paukertová
Řezáčova 28
624 00 Brno
IČO: 686 72 217
ivana@paukertova.cz
tel.:603 39 62 90

Autorizace
posouzení podle § 45i
(Naturové posouzení)

Zpracuji
  • Naturové posouzení - posouzení vlivu záměru na evropsky významné lokality (posouzení podle § 45i zákona 114/1992 Sb.)
  • přírodovědné průzkumy v rozsahu biologického hodnocení
  • oznámení podle přílohy č. 3 zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí
  • analýzu záměru, vyhodnocení možných střetů s ochranou přírody a návrhy na jejich optimální řešení
  • botanický a přírodovědný průzkum jako podklad projektu nebo příloha k žádosti o dotace
  • návrhy informačních tabulí pro ZCHÚ a EVL, přírodovědné naučné stezky, fotografie rostlin
  • botanické inventarizace chráněných území, VKP
  • inventarizaci dřevin
Často kladené otázky Průvodce investora procesem posuzování
vlivů na životní prostředí - EIA


Dnešní datum: 23. 11. 2024  | Hlavní stránka | Mapa stránek | Orientace na stránce | Fotografie rostlin | Rostliny ČR |  

Vyhledávání

Vyhledat text

Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.


TOPlist

Novela

Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA)  vstoupil v platnost 1. dubna 2015.


Kurzy a akce * Velký sraz a velká soutěž o nejlepší divoké jídlo 2019
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 22. 04. 2019 (3661 přečtení)

Vážení účastníci mých kurzů a ochutnávek, ráda bych vás pozvala na velký sraz všech účastníků všech mých akcí spojený se soutěží o nejlepší divoké jídlo. Soutěžit budeme ve dvou kategoriích: civilní a survival. Sraz se bude konat o víkendu v květnu 10.-12. května 2019.

Akce je neaktivní, podívejte se na aktuální nabídku kurzů a akcí pro letošní rok.



Pro konání jsem zvolila velkokapacitní kemp asi 20 km od Brna. Ubytování a stravování po dobu srazu je formou cochcárny - tedy každý si vybere co chce a bude si to zajišťovat sám. V kempu je 1500 míst, ubytování je možné v chatách, chatkách, zděných budovách, karavanech a ve stanech, takže každý bude mít možnost vybrat si ubytování vlastního výběru. Přímo v kempu je jídelna, restaurace, hospůdka, prodejny potravin a v okolí další hospody a obchody.

Na sraz se prosím u mě přihlaste - to aby soutěžící věděli, kolik porcí bude potřeba uvařit na soutěžní ochutnávku. Budu pravděpodobně vybírat nějaký lehký účastnický poplatek a příspěvek pro soutěžící na suroviny (maximálně stovku). Upozornění dostanou všichni účastníci, na které mám mail, pokud mezi ně nepatříte, napište.

Program bude poměrně volný, budu organizovat jen soutěže, workshop a vycházku. Soutěžit budeme o nejlepší jídla uvařené z divokých rostlin a budou dvě sekce: civilní a survival, v případě většího počtu zájemců zařadím i sekci bezlepkovou, vegetariánskou nebo nápoje. V kempu je možnost pouze jednoduchého vaření, předpokládám, že složitější jídla si přivezete hotová sebou.

Pravidla: bude nejlepší se do soutěže přihlásit, abych předem věděla, kolik jídel bude soutěžit, soutěžící pak dostanou další informace (zejména kolik porcí mají uvařit, jestli bude bezlepková sekce a podobně). Hodnocení bude jako obvykle, 5 bodů nejvíc, porota budou všichni ochutnávající, vyhrává jídlo s nejvyšším aritmetickým průměrem.

Pravidla civilní sekce:
Pro civilní sekci platí pravidlo, že použitá divoká surovina musí tvořit podstatnou část jídla (krupičnou kaši ozdobenou sedmikráskovým květem neberu), v případě ochucení nebo použití jako koření může být suroviny méně. V kempu je možnost jednoduchého vaření pro všechny na vařičích na mince, ale není tam nádobí, v některých chatkách je malá kuchyňka a základní nádobí. Pokud budete chtít vařit něco složitějšího - třeba nějaké jídlo, pro které potřebujete troubu nebo mixér, doporučuju uvařit předem a přivézt hotové.

Pravidla sekce survival:
Pro survival platí pravidlo, že jídlo musí být výhradně z divokých surovin, možná povolíme cukr, sůl a lžíci mouky (nebo podobně). Jídlo se bude vařit na místě, asi na ohništi.

Workshop
Za jak dlouho se dá nasbírat denní dávka vitamínu C

Program:

Pátek – příjezdový den, 20.00 ochutnávka jídel co přivezou soutěžící hotové sebou, oheň

Sobota – dopoledne příprava a vycházka, odpoledne se soutěží, večer oheň

Neděle – workshop vitamín C, vycházka


Související články:
Workshop: Vaření s divokými rostlinami 2023 (07.02.2023)
Vaření s divokými rostlinami, celodenní workshop (25.02.2022)
Terénní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2022 (15.01.2022)
Divoké rostliny a výživa, dálkový kurz 2022 (15.01.2022)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2022 (15.01.2022)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2021 (19.03.2021)
Divoké rostliny a výživa, dálkový kurz 2021 (19.03.2021)
Jarní tradice sbírání jedlých rostlin, přednáška v zoo Ostrava (04.03.2020)
Divoké rostliny a výživa, nový dálkový kurz 2020 (04.12.2019)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2020 (04.12.2019)
Terénní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2020 (04.12.2019)
Letní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2019 (29.04.2019)
Kulinářská inspekce vaší zahrádky (30.03.2019)
Divoké rostliny na talíři - vycházka, ochutnávka, workshop (21.03.2019)
Jedlé a léčivé rostliny v Riegrových sadech, k představení Do Tmy (18.03.2019)
Den Země u Ptačí studánky v Adamově - ochutnávka divokých rostlin (18.03.2019)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny v Jihlavě (13.03.2019)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2019 (06.03.2019)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (03.03.2019)
Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku (03.03.2019)
Kurzy a akce 2019 (03.03.2019)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2019 (21.02.2019)
Vycházka - léčivé rostliny v Praze k představení Do tmy (29.04.2018)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny v Jihlavě (28.04.2018)
Květnová vycházka - jedlé a léčivé rostliny na okraji Brna (30.03.2018)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (30.03.2018)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2018 (30.03.2018)
Kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech 2018 (28.03.2018)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2018 (15.02.2018)
Podzimní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (14.06.2017)
Přednáška ve Vsetíně: Jedlé divoké bylinky (09.06.2017)
Letní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (23.04.2017)
Ochutnávka divokých rostlin a jídel s vycházkou po Brně (04.04.2017)
Kurz rostlinné tantrajógy (01.04.2017)
Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku (18.03.2017)
Česnek podivný a jedlé rostliny v sídlišti Lesná (18.03.2017)
Kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech (06.03.2017)
Jarní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2017 (18.02.2017)
Jedlé rostliny - procházka po Brně s ochutnávkou, 15. října (16.09.2016)
Kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 9. října (16.09.2016)
Podzimní veřejné ochutnávky divokých rostlin 2016 (25.08.2016)
Podzimní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2016 (06.08.2016)
Komentovaná výstavka jedlých rostlin na Vegepárty (28.05.2016)
Výstavka jedlých rostlin na prodejně firmy Vitalvibe v Brně (27.05.2016)
Letní kurz poznávání jedlých a léčivých rostlin 2016 (25.04.2016)
Jarní kurz poznávání rostlin 2016 (20.03.2016)
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016 (12.03.2016)
Komentovaná procházka - Jedlé městské plevele na Ghettofestu (05.06.2015)
Putování za jedlými rostlinami (28.05.2015)
Podzimní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (05.05.2015)
Letní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (04.05.2015)
Přednáška 26.3.2015 se nekoná, přijďte na Jedlou divočinu (17.03.2015)
Jarní kurz poznávání jedlých rostlin 2015 (25.02.2015)
Pozvánka na přednášku o jedlých rostlinách s ochutnávkou (02.11.2014)
Praktické poznávání léčivých rostlin (13.05.2008)
[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
Celý článek | Zpět Informační e-mail Vytisknout článek


Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.






Kočka na stromě

Kočka na stromě

Mám kočku na stromě, mňouká a nechce slézt. Co mám dělat? Kdo mi pomůže?

Příběh a odpovědi.


Tento web používá redakční systém phpRS.