Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí |
|
|
|
|
|
Přehled prací | Ceny | Termíny | Kvalifikace | Pro zadavatele |
Mgr. Ivana Paukertová
Autorizace |
Zpracuji
|
Často kladené otázky |
Průvodce investora procesem posuzování vlivů na životní prostředí - EIA |
Hlavní menu
Vyhledávání
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
|
Novela
Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA) vstoupil v platnost 1. dubna 2015.
Podzimní kurz poznávání a vaření z divokých rostlin v Beskydech
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 14. 06. 2017 (4404 přečtení) Podzimní příroda má mnoho co nabídnout. Podzimní vaření je zejména ve znamení plodů, semen a kořenů. Kurz je neaktivní. Chcete se mnou vařit a ochutnávat? Spolu se školou Aromaterapie a bylinky pořádáme letos (2023) jarní celodenní workshop se sběrem, vařením a ochutnávkou. Chcete něco jiného? Terénní kurzy, dálkové kurzy, ochutávky? Podívejte se na přehled všech mých kurzů 2023. Kromě podzimního drobného ovoce, jako trnky, bezinky, šípky, hložinky na kořeněné omáčky, zavařeniny a kečupy prozkoumáme i suché plody rostlin z čeledi mrkvovitých, které můžeme (podobně jako anýz, fenykl, kmín) používat v kuchyni jako koření – mrkev, bolševník, děhel, pastinák. Podzim nám dále nabídne kořeny, oddenky a hlízy, nejen divokého pastináku, ale i lopuchu, kozích brad, pupalky, zvonků, čekanky, pampelišky, mléčů, máchelky, čistce, pýru a dalších druhů nejen na jídlo, ale i pražených na kávu. Prozkoumáme i kořeny, které se dají použít jako koření, například místo hřebíčku nebo křenu. Na výběr budeme mít z mnoha podzimních receptů: gratinované řapíky lopuchu, jitrocelový pudink, čistcové consommé, kopřivový dort s čistcem, bukvicové sušenky, pesto nebo salát s bukvicemi, hložinkový kečup nebo čili omáčku, polévku, která je praotcem všech borščů a barščů, pýrové a možná i pampeliškové, čekankové, máchelkové nebo svízelové kafe, lopuchová povidla, gratinované jedlé kořeny, kopřivové malfati, nápoj z černohlávku, smoothie se šťavelem, kopřivové čipsy, porridge s kopřivou. Budeme pracovat v zájmových skupinách, podle toho, jak se kdo bude chtít více věnovat vaření nebo poznávání. Ke kurzu dostanete pracovní listy s českými, slovenskými i latinskými jmény rostlin. Na kurzu bude kromě uvařených jídel samozřejmě i ochutnávka jednotlivých rostlin, ať už čerstvých nebo jednoduše připravených. Cena 2 700.-, přihlášky na ladiva.zs@seznam.cz, pořádá Ladiva.
Kuchařka z jarního Beskydského kurzu Celý článek | Zpět |
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
Nová videa na YouTube
Rostliny ČR seznam rubrik
Nejnovější recepty
Nové články na blogu Rostliny ČR
Kočka na stromě
Mám kočku na stromě, mňouká a nechce slézt. Co mám dělat? Kdo mi pomůže? Příběh a odpovědi. Tento web používá redakční systém phpRS. |