Poradenská a konzultační činnost v oblasti životního prostředí |
|
|
|
|
|
Přehled prací | Ceny | Termíny | Kvalifikace | Pro zadavatele |
Mgr. Ivana Paukertová
Autorizace |
Zpracuji
|
Často kladené otázky |
Průvodce investora procesem posuzování vlivů na životní prostředí - EIA |
Hlavní menu
Vyhledávání
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
|
Novela
Zákon 39/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí (zvaný též novela EIA) vstoupil v platnost 1. dubna 2015.
Anketa: co byste rádi ochutnali v Envi café
Mgr. Ivana Paukertová - Kurzy a akce - 08. 02. 2017 (5930 přečtení) Vážení příznivci divokého vaření a divokého ochutnávání, spolu s majitelkou kočičí kavárny Envi café Adélou jsme pro vás připravily novou akci, ochutnávku divokých receptů. Rády bychom zjistily, co byste rádi v kavárně ve středu Brna na Kolišti 55 ochutnali. V anketě Envi café můžete hlasovat právě teď! Aktualizace: vyhrálo všechno, nabídka je aktuální! Platí do konce března 2017. Na výběr máte z pěti receptů, můžete zvolit sumachovou limonádu, tužebníkovou pannacottu, nápoj Ruské jitro (netradiční kombinace kávy a brusinek), bezovou varmuži jako flameri nebo žaludové cookies. Anketa probíhá od 9. února do konce měsíce. Hlasuje se přímo v kavárně (Brno, Koliště 55) a na internetu. Rozhodujete vy, po ukončení ankety bude v březnu vítězný recept zařazen do nabídky Envi café. Hlasování a podrobnosti k němu najdete též na facebookových stránkách Envi café. V případě zájmu ochutnávku prodloužíme a připravíme další podobné akce. Mě a moje recepty asi už znáte, ale možná byste se rádi dozvěděli něco víc o kočičích kavárnách. Požádala jsem proto majitelku kočičí kavárny Envi café Adélu o pár slov ke kočičím kavárnám: Co to vlastně kočičí kavárna je? Je to kavárna jako každá jiná, ale společnost vám dělají živé kočky. Návštěvník by k nám měl zajít nejen kvůli domácí nabídce kvalitních zákusků a lahodné kávě, ale především zrelaxovat ve společnosti našich čtyřnohých svěřenců a zažít neopakovatelný zážitek. Kočky jsou hebká a požitkářská stvoření a dokáží být exkluzívními mazlíčky. Zároveň je každá kočka nezávislým tvorem se silně vyhraněnými názory, a pokud se její názory neshodují s vašimi, dokáže vám to dát velmi jasně najevo. Proto je nutné ke kočkám přistupovat s respektem a proto jsou v kavárně nutná pravidla. Pravidla pro návštěvníky jsou umístěná na každém stole i na vchodových dveřích. Návštěvníci by především měli hlídat své dobroty na stole před kočičkami a nebudit naše spící čtyřnohé obyvatele. Samozřejmě si rodiče musí hlídat své děti, aby kočičkám neubližovaly, nedupaly, neběhaly a nekřičely. U nás vám budou dělat společnost tři kocouři, Mojmír, Felix a Fin, z dam je to Leila, Sněhurka, Naďa, Kessie a Triša. Dvě kočičky jsou nalezené na ulici v Brně, čtyři pocházejí z pražského městského útulku a dvě jsou z útulku v Hodoníně. Nejsme adopční kavárna, naše obyvatele zde máme nastálo. Kavárna však spolupracuje s útulkem Tibet, s O.S. Brněnský Max, útulkem Hodonín, s Nadací Veronica a s environmentální organizací Lipka. Postupně oslovujeme další. Na našich facebookových stránkách i v kavárně pomocí letáčků pomáháme kočičím obyvatelům útulků, kteří na nový domov teprve čekají. Věděla jsem, že kočičí kavárny vznikly již před pár lety na Taiwanu a odtamtud se rozšířily hodně do Japonska a do Evropy. Jakmile taková kavárna vznikla v České republice v Praze, uvědomila jsem si, že je na čase ji založit i tady v Brně. Kavárna otevřela 1.12.2015. Mým záměrem bylo vybudovat místo, kam se budou lidé rádi vracet, místo, které by mohlo pomoci nejen kočkám, ale propagovat problematiku ochrany přírody a zvířat obecně. Z toho vznikl i název Envi café – od slova environment – životní prostředí. Kočičí kavárna je mým splněným snem. S úřady to nebylo složité, vycházely vstříc. Máme omyvatelnou podlahu, oddělený prostor baru i kuchyně, tedy míst, kde se připravuje a skladuje jídlo. Vše je zařízené tak, aby se tam nedostaly kočičky, které mají v zadní části objektu vlastní zázemí, kde mají celodenní přísun granulek, vody, pelíšky i záchodky. Kdykoliv je potřeba, jezdí veterinář přímo do kavárny, aby kočky netrpěly stressem z převozu. Samozřejmě zajišťuje i pravidelné očkování, odčervení a kontrolu zdravotního stavu. Všechny kočenky jsou kastrované, ven nechodí. Kromě alergie by vám v kavárně nemělo hrozit žádné onemocnění způsobené kočkami. Samozřejmě bychom neměly kočičky budit, jelikož se mohou leknout a škrábnout. Naše kavárna nabízí kromě španělské kávy také velký výběr sypaných čajů, horkých čokolád i mléčných koktejlů. Máme domácí dezerty, a to i veganské či bezlepkové a slané i sladké palačinky. Pořádáme různé akce a soutěže na facebooku i webových stránkách, v prostorách kavárny zase přinášíme různé zajímavé besedy a přednášky nejen se zvířecí tématikou.
nápoj Ruské jitro a Sněhurka v Envi café
Související články:
Celý článek |
Zpět
Barbarské čipsy lenního pána (13.05.2024) Jarní salát s lípou a tulipánem (13.05.2024) Jarní salát s violkou (27.03.2024) Několik receptů na smoothie ze šruchy zelné (10.09.2023) Bršlicový štrúdl (12.03.2023) Bršlicové smoothie s česnekem medvědím (26.02.2023) Únorový divoký salát (24.02.2023) Ptačincové pesto (19.02.2023) Několik receptů na ptačincové smoothie (09.02.2023) Bramborový salát s orsejí (09.02.2023) Hwajeon 화전 (06.02.2022) Pampeliškový med podle mojí babičky (13.05.2021) Divoký salát Lucie (19.12.2019) Domácí etnochleba podle Łukasze Łuczaje (18.10.2019) Růžová zavařenina (13.06.2019) Divoký listový salát s violkou (07.04.2019) Rajčatové smoothie s pěťourem (25.05.2018) Ďáblův déšť s ptačincem (29.04.2018) Vyolette (06.04.2018) Půlnoční klobásky - Saucisse minuit (01.04.2018) Ptačincový salát s mangovou zálivkou (28.03.2018) Jarní salát s lípou a divokou brokolicí (30.04.2017) Zelená bábovka (11.04.2017) Divoké recepty v Envi café (05.03.2017) Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2017 (18.02.2017) Recepty Sama doma (24.10.2016) Bezová varmuže (24.10.2016) Mezní džem (hedgerow jam) (29.09.2016) Merlíkový a laskavcový špenát, jednoduchá survival jídla (27.08.2016) Několik receptů na smoothie se slézem (29.05.2016) Několik receptů na kopřivové smoothie (29.05.2016) Douglasková limonáda (27.05.2016) Topinambury v Deku (12.05.2016) Přesličková rýže (11.05.2016) Studená šťavelová polévka (04.05.2016) Kerblíková omáčka (27.04.2016) Májový ptačincový salát (26.04.2016) Sumachová limonáda (21.04.2016) Kostivalové tuiles (17.04.2016) Gruzínská prasiela z denivky plavé (16.04.2016) Medvědí paradoxní salát (13.04.2016) Pampeliškové čipsy (12.03.2016) Šruchový salát s turankou kanadskou (15.07.2015) Salát s řeřišnicí hořkou (27.06.2015) Žaludové cookies (25.04.2015) Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2015 (07.04.2015) Zelení vodníci, Stuffed eggs like watermans and nymphs (04.04.2015) Neunerlei Kräutersuppe - tradiční německá polévka (02.04.2015) Divoká vaječná tlačenka (31.03.2015) Odkazy na recepty z ochutnávky 30.3.2015 (30.03.2015) Dělimáda (22.02.2015) Božská Bloody Mary (19.02.2015) Mrkev na mrkvi (18.02.2015) Sardinky s krvavcem (24.01.2015) Divoký lednový salát: sedmikráska, ptačinec, krvavec (22.01.2015) Jablečný kompot s hrozny a komonicí (18.01.2015) Žaludové vánoční cukroví (22.12.2014) Hložinkový sýr, survival jídlo (20.12.2014) Netýkavkové plody jako fazolky (30.09.2014) 7 receptů na kostival v těstíčku (27.09.2014) Podzimní Jarovský salát (24.09.2014) Salát Sherwoodského bezdomovce (23.09.2014) Polévka ajiaco santafereño - gejzír chutí (07.08.2014) Jahodový sbiteň s třezalkou (01.07.2014) Bolševník se svíčkovou omáčkou (01.06.2014) Smrkové linecké koláčky (31.05.2014) Ruské šči s měsíčkem lékařským (29.05.2014) Jehněčí karbanátky s kari a merlíkem (28.05.2014) Dvoupatrová panna cotta z květů akátu a černého bezu (26.05.2014) Mléčně kvašené listy divokých rostlin (20.05.2014) Ruský nápoj Tarchun (19.05.2014) Zeleninová polévka s bolševníkem (15.05.2014) Pansotti con salsa di noci - ligurské těstoviny s ořechovou omáčkou (06.05.2014) Podivná bramborová polévka (05.05.2014) Preboggion, recept z východní Ligurie (02.05.2014) Nanakusa-gayu, rýžová kaše sedmi bylin (24.04.2014) Nakládané květy třešní sakur (20.04.2014) Recept pro 4 osoby za jednu korunu - jarní špenát (17.04.2014) Japonský pampeliškový jam (15.04.2014) Šrucha zelná s majonézou (13.04.2014) Itadori aneb jak vaří křídlatku v Japonsku (15.03.2014) Akebi ohitashi - vařené výhonky akébie pětičetné (23.02.2014) Hložinkový kečup (bezlepkový i ve variantě raw) (20.02.2014) Žaludy nakládané v Deku (19.02.2014) Japonská tempura z bohyšky (Hosta spp.) (15.02.2014) Nokanzou ohitashi - japonská příloha z denivky plavé (14.02.2014) Balva - ázerbajdžánská slézová polévka (08.02.2014) Ázerbajdžánské kutaby se šťovíkem (07.02.2014) Jinan dvojlaločný je jedlý - dneska bude párty (06.02.2014) Domácí žaludová mouka a rychlý žaludový dort (05.02.2014) Kinpiru (05.05.2009) Recepty na jídla - topinambur hlíznatý (03.11.2008) Výborná jedlá rostlina - ptačinec žabinec (23.10.2008) Zapomenuté recepty: čokoláda z lipových plodů (16.09.2008) |
Jména rostlin zadávejte v uvozovkách.
Nová videa na YouTube
Rostliny ČR seznam rubrik
Nejnovější recepty
Nové články na blogu Rostliny ČR
Kočka na stromě
Mám kočku na stromě, mňouká a nechce slézt. Co mám dělat? Kdo mi pomůže? Příběh a odpovědi. Tento web používá redakční systém phpRS. |