Dva dny jsem vyvářela na Jedlou divočinu a nesmělo se užírat, takže se doma se mnou nebavila už ani noha od stolu. Udělala jsem proto ještě jedno kolo některých jídel z divokých rostlin, takže zbylo i na malou hospodskou ochutnávku.
Ochutnávka proběhla v příjemné atmosféře a ani personál nás z hospody nevyhazoval kvůli konzumaci přinesených jídel. Jeden ochutnávač na mě zkoušel desetiny bodů a dva přelejzání stupnice, ale byla jsem tvrdá a neoblomná, protože metodika je metodika. Do tabulky jsem to sice napsala, ale průměry jsou počítané řádně. Jak vidíte, tak všechno všem chutnalo. Tláča byla podle trochu jiného receptu než na Jedlé divočině, s ptačincem a denivkou. Obě varianty receptu tady.
České jméno druhu |
Latinské jméno druhu |
Ochutnávaná část |
J |
R |
P |
M |
poznámky M |
průměr |
denivka plavá |
Hemerocallis fulva |
ohitashi nokanzou
Recept
|
5 |
5 |
5 |
4,8 |
nechutná ochucení |
5 |
ptačinec žabinec+denivka+česnek medvědí+violka vonná |
Urtica dioica, Allium ursinum, Viola odorata |
vaječná tlačenka s česnekem medvědím a květy fialky
Recept
|
5 |
5 |
5 |
4,5 |
málo slané |
5 |
dub letní |
Quercus robur |
žaludové cookies
Recept
|
5 |
5 |
5,5 |
5,5 |
|
5 |
tužebník jilmový |
Filiendula ulmaria |
panna cotta
Recept
|
5 |
5 |
3,5 |
4 |
|
4,5 |