Divoké rostliny a výživa, dálkový kurz 2023

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 08. 02. 2023

Dozvíte se, které druhy mají vyšší obsah vitamínu C než zelenina z obchodu, probereme zdroje železa, vápníku, provitamínu A a dalších látek nezbytných pro naše tělo. Dozvíte se i tajemství, které druhy rostlin obsahují vitamín B12 a který druh nemá žádný, ačkoliv se to traduje.

12 lekcí, 6 měsíců, 13 vitamínů, 10 minerálů. Určeno pro pokročilé, kteří rostliny poznají.



Kurz začíná 15. března 2023 a je dálkový. Budete pracovat samostatně, každých 14 dní dostanete ode mě mailem lekci v pdf. Obsahem lekce bude obecná část, vztahující se k některé živině, výživové tabulky divokých zdrojů k probírané živině a přehled jedlých rostlin co právě rostou, kde je najdete a jak je poznáte. Pro drsné (i jemné) hochy holdující survivalu samozřejmě nezapomeneme ani na tabulky kalorické a zařadíme i vlákninu pro zájemce o zdravá jídla. Po celý kurz vás budu nabádat, abyste jedli jen ty druhy rostlin, které poznáte na 120%. Pozor, tento kurz neobsahuje výukovou část k poznávání rostlin, znalost jedlých rostlin se předpokládá. Je určen pro pokročilé, pro začátečníky je vhodný ve spojení s Dálkovým kurzem poznávání a vaření z jedlých rostlin.

Součástí kurzu je i kontrola určení, budete mít možnost se mě ptát a posílat fotografie rostlin ke kontrole správnosti určení. O každé lekci napíšete písemnou zprávu, do které doplním odpovědi na vaše otázky, upřesnění, případně další údaje a připomínky a pošlu zpět. Kurz je vhodný pro osoby zaměřené na survival a pro příznivce jedlých rostlin, kteří chtějí znát jejich skutečnou hodnotu pro naši výživu.

Nezávazné přihlášky a případné dotazy mi posílejte na můj mail ivana(zavináč)paukertova.cz, přihlášení se stává závazným až po zaplacení a až dostanu poštou vyplněnou a podepsanou přihlášku s prohlášením.

12 lekcí, 6 měsíců, cena 3 000.-

Pokud byste chtěli něco jiného (workshop vaření, dálkový kurz, survival kurz) podívejte se na kompletní aktuální nabídku kurzů pro letošní rok.

 

Preboggion (prebuggiún) italská ingredience - Směs bylin z Ligurie na vaření, preboggion nebo prebugiun
© Ivana Paukertová 2014