Přednáška s ochutnávkou Příroda na talíři 18. dubna 2020

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 18. 04. 2020

Přednáška a ochutnávka se měla uskutečnit naživo 16.4. 2020 v muzeu Bílovec. Naštěstí jsou tu nástroje online, takže se konečně můžete podívat všichni.



Po dlouhé technické agónii s nahráváním přednášky i s problémy, které dělá strejda Google s nahráním těžce vydřeného videa na YouTube na kanál můj nebo na kanál muzea Bílovec s radostí oznamujeme, že přednáška je k vidění na Vimeu. Přednášku si můžete stáhnout i ve formátu prezentace na ulozto.

Všem se omlouvám za dvoudenní zpoždění a technickou kvalitu výsledného výtvoru. Taky se omlouvám, že jsem ve víru krizového řízení kdečeho zvorala její název. Dotazy k přednášce pište na můj mail (vlevo nahoře), budu na ně odpovídat zhruba tak týden, pokud bude zájem tak i déle. Otázky i odpovědi najdete tady, v tomto článku. Pokud uvaříte, budu ráda, když jako obvykle chuť jídel obodujete (5 nejlepší, 1 nejhorší) a šťavnatě nebo věcně okomentujete a pošlete mi mail. Pokud vás bude víc, bude i z této ochutnávky samostatný článek. Vzhledem k nařízení vlády bla bla bla... máte uvaření jídel za domácí úkol.

Nákupní lístek na ochutnávku

Na čipsy: olej, koření (kari, pepř, zázvor, podle chuti)
Na sirup: půl až 1 kg cukru
Na omáčku: zelenina na vývar (na 150 ml, mrkev, petržel, celer a další podle volby), 1 pomeranč, 1 máslo, ocet, pepř, sůl, (+ nějaká ryba s přílohou na podávání)
Na kaši: ovesné vločky, mlíko (ale stačí voda), 1 tresčí játra
Na sušenky: 1 kg mouky, 40 g mletého muškátového oříšku, 40 g skořice, hřebíček podle chuti (5-8 g), + další na váš oblíbený recept na sušenky (vejce, máslo...)

Odpovědi na dotazy

Zatím žádný dotaz nepřišel.