Sbíráme jedlé rostliny na velikonoční nádivku

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Kurzy a akce, Vydáno dne: 18. 03. 2017

Pojďme si nasbírat čerstvé a zdravé suroviny na tradiční velikonoční nádivku (hlavičku) na odpolední vycházce v Brně.



Prozkoumáme jedlé rostliny na trávnících a výsadbách v brněnském sídlišti a okolí, povíme si, jak je poznáme a jak se z nich vaří. Nasbíráme si suroviny na velikonoční nádivku a povíme si, které druhy do směsi Devatero sil tradičně patří. Zmíníme i léčivé účinky sbíraných rostlin a jako obvykle dostanou účastníci několik receptů. Pokud bude zájem, můžeme se podrobněji věnovat i cizokrajným tradicím - jarní směsi divokých rostlin sansai, tedy japonské horské zelenině a italským tradičním ingrediencím, směsem preboggion, erbudzu, misticanza. Vycházka bude trvat 2-2,5 hodiny a protože nejsem EET, je nutná platba na účet předem.

13.4. 2017 v 16.00 hodin
cena 350.- Kč, skupina čtyř lidí 1000.- Kč, každý další člen skupiny +250.- Kč, děti zdarma.
přihlášky na mailu ivana()paukertova.cz