Japonský pampeliškový jam

Autor: Mgr. Ivana Paukertová <ivana@paukertova.cz>, Téma: Divoká kuchařka, Vydáno dne: 15. 04. 2014

Zajímavý japonský recept z mladých jarních lístků pampelišky. I pampeliška (alias smetanka, japonsky tanpopo, latinsky Taraxacum sect. Ruderalia) patří mezi sansai, japonskou horskou zeleninu.



200 g mladých listů pampelišky
1 polévková lžíce bílého misa
polovina citrónu
20 ml vody

Umyjeme lístky pampelišky, vydlabeme dužninu z citrónu (nebo dáme jen šťávu), přidáme vodu a miso a vše rozmixujeme. Podáváme na chlebu, s nudlemi, s rýží....

Původní recept na cookpad.com (klikněte si pro obrázek)
A pak si třeba dejte se Stounama Dandelion.

pampeliška (smetanka) lékařská Taraxacum sect. Ruderalia