Družba s Japonskem úspěšně pokračuje, máme tady další recept s bohyškami (Hosta).
Hosta la vista, baby!
mladé jarní výhonky bohyšky - urui (Hosta montana) nebo kiboushi (Hosta fortunei) nebo jiný druh bohyšky, použijte pouze čerstvé výhonky s dlouhými bílými stonky a malými lístečky
jarní cibulka, velmi mladá
červené papričky, méně pálivé
mladé čínské zelí, použijte jen vnitřní křehké listy
Do servírovací mísy natrhejte na malé kousky lístky zelí. Uřízněte lístky a nakrájejte bohyšky na špalíky, každý špalík můžete ještě podélně rozříznout. Pokud jsou papričky tuhé, opečte je a oloupejte, pak nakrájejte. Nakrájejte cibulku na špalíčky a případně podélně rozřízněte. Použijte jen křehké bílé části, zelené můžete dát do polívky. Doporučená zálivka: rýžový ocet + sezamový olej + trochu světlé sójové omáčky, posypat sezamem.
Za všechny čtenáře posílám díky Robert-Gillesovi ze Shizuoky. Recept s obrázky si můžete prohlédnout na shizuokagourmet.com, je opravdu dekorativní!